#1 Waarom heten jullie FRGRND?

Het is foreground zonder klinkers. Het betekent letterlijk: “iets het allerbelangrijkst maken, een prioriteit van maken”. En dat is ook wat we doen - we maken organisaties bewust van de opkomende generatie Z, die andere behoeften en verwachtingen hebben. Daar moeten ze zich bewust van worden en er iets mee doen. Wij helpen daarbij.

#2 Is Generatie Z echt zo anders dan?

Ja, uit onderzoek blijkt dat Generatie Z andere verwachtingen en andere behoeften hebben wat betreft werk. Ze lijken niet op hun voorgangers, De Millennials, en al helemaal niet op de Generaties daarvoor - X en Baby Boomers. Ze zijn bijvoorbeeld meer gericht op inkomenszekerheid, veel realistischer (no-bullshit, geen filters) en sparen hun geld liever (zijn zuiniger). Om maar een paar concrete voorbeelden te geven. 

#3 Waarom is het NU zo belangrijk om aan Generatie Z te denken?

Generatie Z druppelt langzamerhand de markt op en de koopkracht van deze generatie neemt in snel tempo toe. De oudsten van deze generatie doorlopen nu een traineeship of bemachtigen hun 1e baan. Door als organisatie nu al interne bewustwording te creëren voor het oplopende probleem van aansluiting tussen hun DNA en die van Gen Z, voorziet het een grotere negatieve impact van het überhaupt niet bereiken en daardoor missen van een grote groep potentiële klanten, werknemers of opdrachtnemers.

#4 Oké, en wat doet FRGRND dan precies? Wat voor producten hebben jullie?

We organiseren op de eerste plaats co-creatie sessies, een soort jongerenpanel deluxe, waarbij een organisatie met een vraagstuk komt en om tafel gaan met Generatie Z’ers die hun mening en inzichten geven. Deze dag of dagdeel wordt in goede banen geleid door een facilitator. De desbetreffende organisatie loopt de deur uit met een rapport van de dag en een actieplan om concrete stappen te gaan zetten. Vervolgstappen zetten? Check onze diensten pagina HIER.

#5 Wat is FRGRND’s doel?

We willen dat de verwachtingen en behoeften van bedrijven aansluiting op die van Generatie Z. En in 2025 hebben we minimaal 500 organisaties hierin mogen helpen. 

#6 Gaaf! Hoe kunnen wij ook jongeren vinden, binden & boeien?

Goed dat je je hier mee bezighoudt! Wij denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken via DIT contactformulier. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

#7 Voor welke type organisaties is jullie dienstverlening geschikt?

Wij zijn er voor organisaties die voelen dat er een probleem is of aankomt rondom het vinden, binden en boeien van jongeren voor hun bedrijf. Die de urgentie nog niet helemaal in de vingers hebben, maar wel in de bewustwordingsfase zitten. Of: de organisatie heeft een concreet plan en wil graag input en adviezen van de doelgroep horen. De sessie kan een katalysator zijn voor een veranderingstraject rondom Gen Z als nieuwe doelgroep.

#8 Wie zit er in jullie Generatie Z panel?

Ons panel bestaat uit mondige jongeren met diverse achtergronden die goed weten wat ze willen. De panelleden zijn door ons gescreend en ook professioneel voorbereid. Net zoals de organisatie aan tafel, ontvangt het Generatie Z panel ook een volledige briefing zodat zij goed voorbereid de sessie ingaan. Overigens wordt het panel betaald voor hun input.

#9 Doen jullie de panels en sessies ook op locatie, zoals bij ons op kantoor?

Ja hoor, dat is bespreekbaar. Onze eigen locaties zijn trouwens ook ideaal - centraal gelegen op vijf fietsminuten van station Utrecht Centraal / Venlo - in het hart van innovatie en startups.

#10 Hoe doen jullie dat zelf - jongeren vinden, binden en boeien?

Nou, wij zijn zelf Generatie Z en weten wij wat er speelt onder onze vrienden, klas- en studiegenoten.  Wij hebben een groot en divers netwerk van Generatie Z’ers die ons adviseren en meedenken in de jongerenpanels. Zij zijn de ogen en de oren van FRGRND.  Sterker nog, bedrijven komen naar ons toe om juist direct met de doelgroep in gesprek te gaan.

#11 Wat maakt FRGRND anders ten opzichte van (markt)onderzoek- en adviesbureaus?

Wij praten niet OVER maar MET Generatie Z. We zijn zelf Generatie Z, ook ons team. Overigens praten we dagelijks met Gen Z’ers over hun verwachtingen en behoeften rondom werk via onze Gen Z Pool. Daarnaast doen we meer dan alleen adviseren - we zijn de co-piloot in het traject na de Generatie Z panel. We blijven de stem van Gen Z vertegenwoordigen, ook bij jullie intern

#12 Waar kan ik nog meer lezen over Generatie Z?

Natuurlijk op onze website! Check de kennisbank. Hier delen we wekelijks videos, interviews en meer over wat Generatie Z bezighoudt. 

FAQ

Adres:

Bezoek ons in onze studio's in Utrecht en Venlo.

FRGRND is onderdeel van:

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram