• Joy Serier

Dream (20): “Mensen vinden het moeilijk om mij te accepteren”

In het kort In deze serie interviewt Joy Serier de Humans of Gen Z. Jongeren onder 25 die hun weg naar hun toekomst aan het maken zijn. Ieder op hun manier, met een eigen bak aan ervaringen en herinneringen. Dit zijn hun verhalen.“5 jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd. Ik vond het in het begin moeilijk om me aan te passen aan het Nederlandse schoolsysteem”.


“Het was moeilijk om met andere mensen te communiceren vanwege de taal. Daarnaast kom ik uit een andere cultuur en zijn er mensen die je niet gemakkelijk accepteren vanwege je hoofddoek en de kleding die je draagt. Soms vind ik het ook moeilijk om bepaalde grappen en Nederlandse gezegdes te begrijpen terwijl ik wel gewoon goed Nederlands kan praten. Er blijft altijd een soort kloof als ik communiceer met mensen.


Opzich kan het schoolsystemen niet veel doen aan de mening van andere mensen en de manier hoe ze over mij denken. Toch zou de school wel meer begrip kunnen tonen voor studenten uit andere landen door deze jongeren extra te begeleiden tijdens lessen en ze meer uitleg te geven. Dat zou erg fijn zijn voor jongeren die net pas in Nederland zijn komen wonen.


Ik studeer nu de opleiding Ruimtelijk Ontwerper zodat ik later mijn droombaan als architect kan beoefenen. Ik ga mijn kansen om aangenomen te worden binnen een architecten bedrijf groter maken door mijn portfolio uit te breiden en genoeg ervaring op te doen. Zelf zie ik het niet echt zitten om een eigen onderneming te beginnen omdat ik de risico’s daarvoor te groot vind. Ik werk liever binnen een bedrijf waarbij ik veel ervaring kan opdoen. Ik denk zelf dat het belangrijk is om een goede baan te hebben zodat je genoeg geld verdient want zonder geld kun je geen leuke dingen doen en dat maakt je ongelukkig.

Het is belangrijk om een goede tussenweg te vinden tussen geluk en geld. Daarom wil ik later werk en vrije tijd goed met elkaar combineren. Nu is dat nog moeilijk omdat ik doordeweeks studeer en in het weekend werk. Als ik later een baan heb als architect ben ik in het weekend vrij en wil ik genoeg tijd maken om leuke dingen te doen met vrienden en familie.


Mijn droom om architect te worden is op dit moment mijn grootste doel in het leven. Het is belangrijk om ondanks alles te doen wat je gelukkig maakt en er alles uit te halen wat er in zit. Dat is wat ik op dit moment ook aan het doen ben”.


FRGRND faciliteert een direct gesprek tussen Generatie Z en organisaties. Geïnteresseerd? Aan tafel!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven